Начало Услуги

home-marks-150x1000-2014


Услуги
Спецификации на моторни масла ПДФ Печат Е-мейл

За да се ориентирате по-лесно в моторните масла

Има най-различни международни стандарти за моторни масла. Какво означават най-важните от тях, можете да научите тук:

АСЕА: Различните приложения на моторните масла по европейската класификация
на АСЕА са описани със следните букви:

А - за бензинови двигатели на леки автомобили
В - за малки дизелови двигатели на леки автомобили, ванове и бусове
С - за дизелови двигатели с филтър за твърди частици
Е - за дизелови двигатели на товарни автомобили

API: API - спецификациите дават информация за американските изисквания и критерии за качество, на които трябва да отговарят маслата. Актуалните класификации са: SM - за бензинови двигатели и СИ за товарни автомобили с дизелов двигател. Леките автомобили с дизелови двигатели все още не са класифицирани по API.

SAE: Течливостта на едно моторно масло се определя по спецификацията SAE. Така например при едно моторно масло SAE 0W-30 първата цифра означава "висока течливост" при ниски температури. Колкото по-малка е тази цифра, толкова по-лесно течливо е маслото при ниски температури и толкова по-бързо маслото достига до най-важните места, които трябва да бъдат смазани. Втората цифра дава информация за течливостта при високи температури.

 
Автокаско + ПДФ Печат Е-мейл

Автомобилна застраховка „Каско +”

1. Какво може да се застрахова (обект на застраховане)?

Обект на Автомобилна застраховка "Каско +" са:

  • Леки, лекотоварни и товарни автомобили, автомобили с висока проходимост, мотопеди и мотоциклети, влекачи, автобуси, ремаркета и полуремаркета с български регистрационни номера;
  • Тролейбуси, селскостопански, строителни, вътрешно-заводски, колесни и верижни машини със специално предназначение, регистрирани съгласно българското законодателство;
  • Допълнително монтирано стационарно оборудване в МПС, което не е включено в базовия модел на същото.
продължава>
 
Зелена карта ПДФ Печат Е-мейл

След приемането на Република България в ЕС, считано от 01.01.2007 г. и с разширяване на териториалното покритие на застраховка “Гражданска отговорност” на автомобилистите за страните от Европейския съюз и Европейското икономическо пространство, покритието на застраховка “Зелена карта” се ограничи до територията на т.нар. трети държави, участващи в системата Зелена карта, които не са членки на Европейския съюз и на Европейското икономическо пространство, но са членки на Международното споразумение “Зелена карта”.

продължава>
 
ДЗИ ПДФ Печат Е-мейл

ЗАД „ДЗИ”, „ДЗИ - Общо застраховане” ЕАД, „ДЗИ-Здравно осигуряване” АД

ДЗИ притежава собствена мултиканална дистрибуционна мрежа с национално покритие. Дружеството присъства, както в големите градове, така и в по-малки населени места на територията на цялата страна. 
Традиционнио ДЗИ е със стабилни позиции, както в общото застраховане, така и в животозастраховането. Част от богатия застрахователен портфейл е и «ДЗИ - Здравно осигуряване» АД, специализирано в доброволното здравно осигуряване. 
В стратегията на ДЗИ за Общо- и Животозастраховане се отделя специално внимание на клиентите на дребно. Компанията разработва и предлага пълна гама застрахователни продукти, адаптирани към нуждите на всеки клиент.

продължава>
 
Помощ при пътуване ПДФ Печат Е-мейл

Застраховка “Медицински разходи при заболяване и злополука в чужбина с осигурен асистанс” ДЗИ – 3П

Застраховката покрива разходи и осигурява съдействие, включително репатриране на застрахованото лице, при настъпване на застрахователно събитие при пътуване или работа извън територията на Република България.

Застраховката осигурява помощ на застрахования посредством компанията "AXA Assistance Deutschland GmbH".

продължава>